06.09.2018
Steffen Sonne

Aabybro HK klar til sæsonen 2018/19

Aabybro HK er klar til sæsonen 2018/19

En ny håndboldsæson står for døren og trænere/ledere og spillere har efterhånden været i gang med forberedelserne i et stykke tid. Også i år ser det ud til at vi skal opleve medlemsfremgang på ungdomssiden, hvilket er rigtig glædeligt.

Aabybro HK har ungdomshold fra Trille-Trolle (2-4 år) op til U18 af begge køn, og dette er faktisk ikke mange håndboldklubber forundt. Særligt de ældre ungdomsårgange er vanskelige at holde i gang, ikke mindst pga. af efterskoler og mange andre spændende tilbud. Vi er derfor lidt stolte af at kunne tilbyde håndbold også for disse årgange, som i Aabybro faktisk også er kendetegnet ved at indeholde en masse spillere, som selv er frivillige kræfter i klubben på mange områder, eksempelvis i forbindelse med vores håndboldskole.

Fra mandag til onsdag i efterårsferien er der nemlig igen håndboldskole i DGI Huset arrangeret af Aabybro HK i samarbejde med DHF. Håndboldskolen henvender sig til unge håndboldspillere på U10 og U12, det vil sige årgang (2006-2009). Lederne på håndboldskolen er hundrede procent frivillige, som bruger en del af deres efterårsferie på at skabe gode, lærerige og ikke mindst hyggelige rammer for unge håndboldspillere fra Aabybro og omegn. Tilmeldingen til håndboldskolen er åben.

Vi har i år fem hold med i kvalifikationsturneringen i ungdomsdivisionerne, nemlig U14 drenge og piger, U16 drenge og piger samt U18 piger. Lykkes alle hold med at kvalificere sig, må det være ny i rekord i klubben. Første runde af kvalifikationsturneringen bliver afviklet i den kommende weekend. Derudover har vi også i år nogle ungdomsårgange, som er rigtig store. Eksempelvis er der på både U14 drenge og U14 piger ca. 30 spillere, og begge tilmelder tre hold til turneringen. U12 piger springer igen i år alle rammer og er omkring 40 spillere. Heldigvis er vi efterhånden godt besat med mange trænere omkring pigerne på årgangen, og der er også skaffet ekstra træningstid ved hjælp af Birkelsehallen.

Hos seniorerne er der desværre både gode og dårlige nyheder, de dårlige først. Efter den flotte oprykning til 2. division sidste år, har der efter sæsonafslutningen og henover sommeren af forskellige årsager desværre været frafald af de piger, som sikrede oprykningen. Dette har betydet, at de tilbageværende spillere ikke har villet fortsætte i 2. division, og holdet er derfor blevet trukket fra turneringen. Det har den uheldige konsekvens, at vi starter forfra i den laveste række. En meget uheldig situation men nu er det tid til at starte på en frisk, og vi håber at se mange nye og gamle kvindelige håndboldspillere til træning i DGI Huset under ledelse af Anette Sloth Andersen. Vi skal have dameafdelingen på fode igen med friske kræfter. Den positive nyhed er, at det ser anderledes positivt ud for herrerne, hvor førsteholdet i regi af Team Jammerbugt spiller i Jyllandsserien. Desuden har Aabybro HK og Team Jammerbugt yderligere to hold tilmeldt turneringen. Det nye trænerpar, Kent Pedersen og Dennis Simonsen har fået godt styr på spillertruppen, som med godt humør møder talstærkt op til træning og giver den gas. Med en del tilgange og fornyet optimisme håber at vi, at pilen i år peger opad for dem.

Et nyt initiativ i klubben i år er opstart af Lykkeliga, som er håndbold for udviklingshæmmede børn og unge startet op af tidligere landsholdsspiller, Rikke Nielsen. Under ledelse af Marianne Dissing Kragh, som også har været primus motor for initiativet i Aabybro HK, er Lykkeliga i Aabybro allerede i gang hver anden lørdag formiddag i DGI Huset. Det er bare rigtig fedt!

Noget andet nyt i håndboldklubben er, at alle spillere i år efter betaling af kontingent bliver udstyret med en klubtrøje fra Hummel. Trøjen fås ved at tage kvitteringen for indbetalt kontingent med i Sportmaster Aabybro, hvor der kan prøves størrelse samt afgives ønske om tryk af navn på trøjen. Trøje og tryk er indeholdt i kontingentet, men husk at medbringe print af kvitteringen. Denne nye ordning kan kun lade sig gøre ved hjælp af gode samarbejdspartnere. Trøjen er således lavet i samarbejde med vores nye hovedsponsor ”Sparekassen Vendsyssel” samt ”Witting Herretøj”. Vi er meget taknemmelige for deres støtte til håndboldklubben, som gør det muligt for os at gøre Aabybro HK til et godt sted at være, og eksistere i det hele taget. Derfor håber vi også rigtig meget, at vores medlemmer vil give denne støtte tilbage til vores lokale sponsorer.

Ikke mere i denne omgang. Vi håber på en rigtig god sæson og mange mennesker i hallen til vores hjemmestævner. På nær nogle få herrekampe afvikles alle hjemmekampe i år i DGI Huset Aabybro under perfekte forhold for både spillere og tilskuere. Så kom ned og støt op om byens håndboldspillere, og lad os få noget liv i hallen!

Mvh Aabybro HK (bestyrelsen)

 

 

 

 

< TILBAGE TIL NYHEDSOVERSIGT

Udvalgte sponsorer