20.01.2014
m_admin

Aabybro HK i rivende udvikling

Aabybro HK i rivende udvikling

Alle fotos: Finn Lassen
   

    I øjeblikket laves der nye puljer til ungdomsholdene i Aabybro HK. Det er derfor et godt tidspunkt at stoppe op og prøve at tage temperaturen på Aabybro HK.
 
Aabybro HK er inde i en fantastisk udvikling såvel sportslig som organisatorisk. Håndbolden i Nordjylland går tilbage. Det er ikke tilfældet i Aabybro. Håndboldklubben har formået at tiltrække mange nye håndboldspillere. Det betyder at Aabybro HK er den klub der har flest ungdomshold i JHF Kreds 1 sammen med Hjallerup IF.
 
I Aabybro HK er der plads til både elite og bredde, hvilket fremgangen er udtryk for. På ungdomssiden skrives der i år historie. Aabybro HK har 6 ungdomsdivisions hold i alle rækker fra U14 til U18 – altså både drenge og piger. Det var utroligt tæt på at klubben igen fik et 1. divisionshold. U14 Piger var et mål fra oprykning. Det er ikke kun divisionsholdene det går godt for. Drengene strømmer til klubben. Der er 3 U10 drenge hold, hvoraf hold 1 rykkede op i den bedste række i AA. U12 drengene startede med at være 3 spillere og er nu 14. Helt fantastisk. U14 drenge har 2 hold, hvor hold 1 rykkede op i 2. division.
 
På pigesiden formåede 2. holdene i U14 og U16 piger at rykke op i A rækken hvilket også illustrerer bredden i klubben. U12 Piger har 3 hold og her rykkede hold 1 også op i AA rækken.
 
I den mindste afdeling strømmer medlemmerne også til. I U6 og U8 grupperne er der tæt på 100 håndboldspillere. Fokus er det skal være sjovt at gå til håndbold, og der kommer jævnligt nye spillere til, så det er fantastisk.
 
Et andet fokusområde i klubben er talentudviklingen. Denne opgave varetages af Divisionsteamet. Der laves talenttræninger om fredagen, hvor der trænes på kryds og tværs af årgange og køn. Denne udvikling intensiveres i 2014. Medlemmerne giver rigtig god feedback på disse talenttræninger.
 
På seniorsiden har Aabybro HK to divisionshold. Damerne er repræsenteret i 2. division og 3. division. Hold 1 er med i toppen og der spilles flot håndbold i DGI Huset Aabybro. (På billedet er topscorer for 2. division Nanna Kjær Jensen) Fokus for holdet i 3. division er udvikling, og der er mange af klubbens unge talenter, der spiller sammen med rutinerede spillere, der kan hjælpe de unge spillere på 

vej. Klubbens 3. hold spiller i serie 3 og er ubesejret, og mon ikke der er en oprykning på vej.

Herrerne spiller i Serie 1 og Serie 2. Herrerne var ramt af skader i starten af sæsonen men nu begynder det at se rigtigt spændende ud. Senest slog holdet førerholdet fra Brønderslev. Der er mange unge spillere og klubben forventer sig meget af herrerne de kommende år.

Udvikling af organisationen:

Da klubben udvikler sig sportslig samt størrelsesmæssigt har Aabybro HK sat udvikling af organisationen på dagsordenen. Allan Freiheit, der har store kompetencer i organisationsudvikling er blevet tilknyttet klubben, og er senere gået ind i bestyrelsen. Under hans ledelse er der arbejdet intensivt med at finde den rette organisering for Aabybro HK. Rapporter, udarbejdet af blandt andet DGI og DIF, er blevet studeret ligesom klubben har været i dialog med medlemmerne om deres ønsker via spørgeskema.

”AAHK Huset” er herefter bygget og præsenteret på informationsmøder i starten af 2014. Medlemmerne og forældrene har taget godt i mod den nye organisering. Resultatet af møderne er indtil videre 15 nye medlemmer i de teams, der håndterer ungdomsholdene.  Fokus for alle er, at medlemmerne kommer til at få endnu flere fede oplevelser sammen i Aabybro HK. Stor tak til alle.

Vi arbejder også med udviklingen af sponsorområdet i Aabybro HK og vi er kommet et godt stykke i 2013. Tak til alle sponsorer for den øgede opbakning til klubben, det er vi meget taknemmelige for. I er med til at gøre det muligt at udvikle Aabybro HK.

Vi ser frem til 2014, hvor fokus er udvikling samt fede oplevelser for medlemmerne i Aabybro HK

< TILBAGE TIL NYHEDSOVERSIGT

Udvalgte sponsorer