09.10.2011
m_admin

Nederlagets stund

Efter en helt fantastisk start på tilværelsen i 2. division, kom Aabybro HKs håndbolddamer ned på jorden i lørdagens opgør mod Viby IF.

Der var forståelig ærgrelse blandt spillere og trænerteam efter kampen. Dels kunne kampen sagtens have fået et andet udfald, hvis vi havde udnyttet de helt oplagte målchancer vi tilspillede os kampen igennem og dels kunne bare en lille smule mere dommertække – især i anden halvleg – have vendt op og ned på tingene.

Især os, der stod udenfor, undrede os over, at hjemmeholdet blev tildelt 6-7 udvisninger mod gæsternes ene – alene i anden halvleg. Kampen efterlod bestemt ikke det indtryk, at der blev spillet specielt meget hårdere i den ene ende af banen end i den anden.  Det er klart, at i spillet 4 mod 6, skulle det blive vanskeligt. I den periode trak Viby da også fra og bragte sig foran med 24-18. Først mod slutningen, da udvisningerne blev lidt mere ligeligt fordelt blev der atter spænding om udfaldet.

En helt lige første halvleg, hvor især hjemmeholdets målvogter Malene Hansen brillerede med mange fine redninger, og hvor Viby IF, med et vist held, forsøgte sig med mandsopdækning af Lene Dietz, så man spændt hen til anden halvleg.

Den blev, som allerede nævnt, spoleret af alt for mange udvisninger, og spændingen vendte først for alvor tilbage i de sidste 7-8 minutter, hvor Nana Kjær Jensen pludselig meldte sig ind i kampen og scorede en række flotte mål fra venstre fløj. Det forekom derfor også naturligt, at Nana blev sat til at skyde et straffekast, der kunne bringe balance i stillingen. Desværre fik Vibys målvogter lige akkurat armen på og fik viftet bolden op på overliggeren.

Alligevel var vi snublende nær på det ene point, da der i kampens allersidste sekunder blev skabt en godt chance til Kirstine Staal på højre fløj. Hendes afslutning fejlede ikke noget, men en feberredning af Lene Agger i Vibys mål sikrede gæsterne begge point.

Ærgerligt, ærgerligt, men ikke nogen katastrofe. Vi viste igen i dag, at vi sagtens kan spille med i anden division, og at der ligger mange flere point til Aabybro HK.

Målscorere for Aabybro : Camilla Søndergaard 6, Nanna Kjær Jensen 5, Anette S. Andersen, Lene Dietz, Kirstine Staal – alle 4, Line Steffensen 1, Malene Vejrum 1.