29.09.2017
Steffen Sonne

Sæsonen 2017/18 i Aabybro HK ungdom

Sæsonen 2017/18 bliver skudt i gang i denne weekend, og vi glæder os rigtig meget. Igen i år har vi hold i stort set alle rækker og på alle niveauer. I Aabybro HK kan man spille håndbold, uanset om man har store drømme om elitehåndbold eller blot vil spille bold med kammeraterne og mærke glæden ved sammenhold og fællesskab.

Vi kan med stolthed konstatere, at medlemsfremgangen i klubben fortsætter. Dette hænger selvfølgelig sammen med den store tilflytning som sker til byen og dermed et kraftigt stigende børnetal. Men allervigtigst er, at Aabybro HK på alle hold og på alle niveauer er rigtig flot besat med dygtige og engagerede frivillige trænere, som gør en kæmpe indsats for, at børnene oplever glæden ved håndbold og dermed bliver i sporten. For os er glæde og kammeratskab altafgørende. Til eksempel kan nævnes, at vi i år har fået Trille-Trolle håndbold på programmet for de allermindste (2-4 år) på initiativ af kompetente trænere/forældre som Michael Abildgaard og Anne-Dorthe Kudsk Egebo. Uden den slags frivillig initiativ og virkekraft kunne klubben ikke eksistere. Andre eksempler er U8 drenge, hvor vi har en gruppe på ca. 40 unge gutter, som hygger sig hver fredag eftermiddag under kyndig vejledning af Stefan Madsen, Bill Bendtsen og Camilla Hald Søndergaard. Og endelig er vi i år på U12 piger over 45 spillere og dermed hele fire hold. Det er en kæmpe mundfuld ressourcemæssigt, men heldigvis er der hele 7 dygtige  trænere omkring pigerne, ingen nævnt og ingen glemt. Et kæmpe cadeau til dem 🙂 Også på alle andre ungdomsårgange er der masser af gang i den med nye og “gamle” spillere fra Aabybro og omegn.

Vi tror på, at der ud af vores fokus på bredde og kvalitet til alle også ind i mellem kan vokse plads og evner til elitehold. Derfor arrangerer vi eksempelvis fysisk træning i samarbejde med DGI Huset Aabybro, individuel målmandstræning samt ekstratræning for de ældre ungdomsspillere, som vil allermest. Til den kommende sæson har vi således hele fire divisionshold tilmeldt turneringen under samarbejdet Team Vadum-Aabybro. U14 piger og U14 drenge er lykkedes med at kvalificere sig til 1. division. For pigernes vedkommende er det tredje sæson i træk i 1. division, og for drengene er det første gang i klubbens historie! (kendere af håndboldsporten i lokalområdet vil vide, at Vadum tidligere har haft fornuftige ungdomshold på drengesiden ;-)) Men, hvad der måske er endnu flottere er, at U14 pigerne derudover også er lykkedes med at kvalificere et hold til 2. division. To divisionshold i samme årgang på pigesiden vidner om nogle rigtig dygtige piger, og ikke mindst flot trænerarbejde. Endelig er også U16 piger kvalificeret til 2. division ligesom i sidste sæson. I samarbejde med Vadum er vi i år repræsenteret med hele tre hold hos både U14 piger og U14 drenge, to hold hos U16 piger og måske allermest glædeligt et hold hos U18 drenge. Det sidste er efterhånden ikke mange klubber forundt. Men, i Aabybro HK arbejder vi hårdt på at knække kurven, og det ser ud til at lykkes. Også hos seniorerne er der gang i håndbolden i Aabybro, mere herom senere i et andet indlæg.

Udover alle aktiviteterne forbundet med sæsonens kampe og træninger, har vi igen i år også andre ting på programmet i Aabybro HK. I efterårsferien afholder vi for fjerde år i træk håndboldskole for U10 og U12. Hele 65 deltagere skal fra mandag til onsdag hygge sig sammen og lære nyt under kyndig vejledning af ledere og trænere fra klubben. Som kolorit får vi desuden besøg af nogen af de mest populære spillere fra Aalborg Håndbold, som vi er samarbejdsklub til. Derudover deltager hele klubben som vanligt i Bjerringbro Cup i julen, hvilket er en tradition vi værner om. Denne tur styrker sammenholdet på tværs af årgange og køn hos både spillere og  ledere. Desværre findes Aabybro Påskestævne ikke længere, men vi planlægger som sidste år i påsken, at de yngre årgange kommer på tur sammen med håndbold og hygge på programmet.

Afslutningsvist kan vi i denne optakt til sæsonen slå fast, at der er rigtig meget grøde i håndbolden i Aabybro. Vi har stor tilgang af ungdomsspillere og ligeledes mange frivillige og kompetente trænere og ledere. Det vi mangler allermest er yderligere halkapacitet i Aabybro, hvilket er et gennemgående ønske for alle frivillige foreninger og klubber i byen. Vi har i DGI Huset Aabybro rigtig flotte faciliteter, men vi er qua en succesfuld tilflytningspolitik og driftige idrætsforeninger- og klubber ved at vokse ud af de eksisterende rammer. Lad os håbe at denne problematik bliver behandlet i den kommende kommunale valgkamp.

Vi ønsker en god sæson til alle i Aabybro HK og Team Vadum-Aabybro og håber at se rigtig mange håndboldinteresserede på tilskuerpladserne til klubbens kampe. Kom og bak op om spillerne og de frivillige trænere og ledere i Aabybro HK allerede i denne weekend, de fortjener det!

< TILBAGE TIL NYHEDSOVERSIGT

Udvalgte sponsorer